Για πετυχημένο ψήσιμο

άμμος 1. Απλώστε μια στρώση άμμο με στάχτη στην ψησταριά (barbeque), πριν να ανάψετε τα κάρβουνα, για να κρατάει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια της ψησταριάς και να απορροφά το λίπος που στάζει. Έτσι αποφεύγετε τη δημιουργία φλόγας.
τσουβάλι 2. Προτιμάτε για το άναμμα της φωτιάς φυσικά προσανάμματα (δαδί, ξύλα κ.τ.λ) και χρήση χωνιού (καμινάδας) για φυσικό ελκυσμό. Αποφύγετε παράγωγα υλικά πετρελαίου.
σχήματα 3. Στην αρχή ανάψτε και μόλις ανάψουν καλά χτίστε τα υπόλοιπα κωνικά πάνω τους.
τσουβάλι κάρβουνα 4. Μόλις κοκκινίσουν αρκετά, απλώστε τα κάρβουνα με τη μασιά και τοποθετήστε τη σχάρα.
ψησταριά 5. Όταν τα κάρβουνα ασπρίσουν, τοποθετήστε το φαγητό στη σχάρα.
φαγητά 6. Αν ψήνετε κρέατα με αρκετό λίπος, φροντίστε να τα μετακινείτε διαρκώς επάνω στη σχάρα για να μη δημιουργούνται κηλίδες λίπους στα κάρβουνα που μπορεί να δημιουργήσουν φλόγα.
μπουκάλι χυμό 7. Να έχετε δίπλα σας ένα μπουκάλι χυμό λεμονιού για να σβήσετε τυχόν φλόγα που θα δημιουργηθεί.